dimarts, 8 de juny del 2010

Com fer-se ric a Andorra

La meva amiga Cristina i jo estem capficades a fer diners. Encara no tenim elaborats tots els detalls del procediment, o sigui, no sabem com els farem, però els veiem venir. Vull dir, els veiem metafòricament parlant. Per veure’ls venir més clarament, na Cristina ha dibuixat un xec per un milió d’euros, al seu nom, i l’ha penjat a la nevera. Després s’ho ha pensat, i ha canviat la xifra per cent milions d’euros. Hem calculat que les seves futures riqueses deuen equivaler al valor d’unes trenta cases de mida familiar, tot un petit poble de muntanya. Suposo que els diners ja hi estan fent camí. Ella ja ha decidit que per a si mateixa, vol un xalet amb piscina. Jo, de piscina, no en vull. Vull invertir els diners (quan hagin deixat de ser imaginaris) i fer negocis. Un cop em faci la idea de la quantitat desitjada, hauré de posar-me a dibuixar els xecs per poder confirmar la llei de l’atracció. Els pensaments constructius canviaran l’estructura de la realitat i faran que la fortuna es materialitzi.

El meu home i els seus amics, fa anys, solien dibuixar projectes de negocis segurs en uns folis de paper, després d’haver buidat, entre tres o quatre, una ampolla de rom. Asseguraven que les seves idees eren boníssimes, però malauradament, quan intentaven desxifrar el pla de negoci al matí, la visió inspirada per Baccus s’havia evaporat i els apunts resultaven incomprensibles. Desencoratjats per l’experiència, han deixat de consumir begudes alcohòliques definitivament. Un dels cotertulians antics, anteriorment participant entusiasta de les tempestes d’idees i pluges de rom Pampero, ara dedica el seu temps lliure a l’esport i corre en totes les maratons de Catalunya; el meu home s’ha aficionat al golf; dels altres, n’he perdut el rastre. Han desaprofitat la seva oportunitat de fer-se rics. Una llàstima.

Nosaltres ho farem amb més sentit comú. Un dels projectes actuals de les nostres futures riqueses consisteix en la publicació d’un llibre titulat “Com fer-se ric a Andorra”. Hi donaríem bons consells als altres ciutadans sobre la millor manera de fer-se ric. Nosaltres, és clar, ens faríem riques amb les vendes del llibre. Quan hagi sortit, compreu-ne una còpia; segur que us serà útil, i a nosaltres encara més.

Rhonda Byrke, al seu llibre “El secret”, assegura que l’important és creure en l’adveniment de les coses bones, i no trigaran en materialitzar-se. Posats a creure, mig crec que, en llegir sobre els nostres projectes, una ànima caritativa ens enviarà un xec en blanc a la redacció del BONDIA. Un cop arribi, de seguida ens posarem a escriure. Si es fa realitat, ja us ho explicarem.

(Publicat al BONDIA el 9 de juny del 2010)



Imatge: Reinaldo Márquez i Cecília Santañes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada