divendres, 31 de desembre del 2010

Vida agradable

Com ho faré, per felicitar-te amb l’arribada de l’any nou? Amic lector, pots ser-me amic de veritat, o bé puc dir-te “amic” per cortesia (no crec que s’hagi de triar l’opció correcta i veritable ara mateix i per sempre, sense poder-hi afegir matisos més endavant), però una cosa és certa: per damunt de tot et tinc simpatia, i per això vull que tinguis una vida plaent.

No significa que et desitgi que les festes durin per sempre, Déu ens guard de festes permanents, especialment si s’imposen per voluntat aliena. Tampoc voldria presumir de l’absurda pretensió d’oferir-te la clau de l’eterna felicitat. Això sobrepassaria les meves competències amb escreix, ja que per la idiosincràsia de la nostra relació jo sóc un text, una simple sèrie de símbols que llegiràs en pantalla, i tu... tu ets de carn i ossos.

Tanmateix, si es dóna el cas que et decideixis a seguir amb els ulls – i potser amb els moviments gairebé imperceptibles de la boca – aquesta missiva, he de suposar que hi esperes trobar una espurna de complicitat. Si és així, pensa que jo també la hi volia deixar, per a tu i per a ningú més, com un regal de Nadal blanc, un regal alegre i inevitable: encara que et desagradi celebrar. Que en faràs, d’aquesta troballa, ho desconec: intento no pensar-hi, per a que els meus brots de ficció no arribin a contradir la realitat que sempre supera els esforços dels fantasiosos.

La meva feina està acabada. He agafat els bons pensaments, els he embolicat per regal amb l’ajuda del paper de colors jovials, els he lligat amb les paraules i els he col•locat a la part de baix d’aquest article, com si el poses sota un avet: un avet de Nadal o – com a Rússia – de l’any nou, inventat per a tu, decorat per a tu, nascut per a tu.

Perquè tu ets la raó d’ésser de tots els solsticis d’hivern i d’estiu i de tots els avets que veiem com a símbols. Ets la raó d’ésser de totes les cançons, aromes i colors. Del verd – de la gespa, del blau – de la malenconia, del groc - dels pixallits, del taronja - dels lliris, del blanc - dels pics, del vermell - dels gerds. I vull que tinguis una vida agradable, salut per molts anys, i éssers estimats que t’acompanyin. Bon any, amic... o amiga. Bon any a tots, propers i llunyans.

(Publicat al Fòrum.ad el 31 de desembre del 2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada